Teknisk och supporttjänster

Frågor och svar

Vill du veta mer om vårt företag? Under vanliga frågor, där vi sammanställde färdiga svar på de saker du kan tänka dig.

1Hanteras alla hostingplaner för VPS (Virtual Private Server)?
Ja, som standard hanteras alla våra servrar! Våra servrar är konfigurerade med en fullständigt hanterad bild som använder cPanel/WHM eller Plesk control panel efter dina önskemål. Hanteringsnivån fastställs av vilken serverbild som används. Om du vill kan du anpassa din önskade hanteringsnivå. Visa fullständig information om våra hanteringsnivåer.
2 Vilken VPS (Virtual Private Server) bör jag välja?
Om du aldrig har köpt en VPS-server tidigare, kan det inledande valet verka avskräckande. De viktigaste aspekterna man bör tänka på när man väljer VPS är: Diskutrymme och RAM. Du kommer att behöva känna till lite grundläggande användningsinformation innan du kan välja de exakta specifikationerna. I slutändan kommer du att behöva mer diskutrymme och RAM än din webbplats eller app använder för tillfället för att ge plats för tillväxt. Vi har högutbildade lösningsarkitekter tillgängliga dygnet runt, 365 dagar om året som kan hjälpa dig med att välja lämplig VPS för dina behov.
3Kan jag uppgradera min VPS (Virtual Private Server)?
Ja! Genom att använda vår webbaserade orkestreringsprodukt, har du tillgång till cloudbaserade storleksändringar och migreringar för servrar. Om du får slut på diskutrymme eller upptäcker att din server har brist på RAM, kan du enkelt ändra storleken för din server med några få knapptryck. Enklaste lösningen: Kontakta vår support så kommer vi att lägga till ytterligare resurser åt dig!
4Vilka operativsystem kan jag få på min VPS (Virtual Private Server)? Kan jag installera mitt eget OS?
Vi erbjuder för närvarande följande 64-bit-operativsystem: Windows Server 2016 och Ubuntu LTS (Latest) Tyvärr erbjuder inte VPS-plattformen möjlighet för installation av personligt anpassade operativsystem. Om operativsystemen som erbjuds inte passar för dig, kanske du vill överväga en dedikerad server. Våra dedikerade servrar tillåter installation av personligt anpassade operativsystem. De erbjuder dessutom förmåga att personligt anpassa din hostingmiljö fullständigt.
5Hur fungerar SLA-nivåerna?
Som standard har VPS-modellerna ingen SLA och de tillhandahålls i befintligt skick. Dock har nivån för våra datacentran under de senaste åren varit nära 99,99 %. När du köper SLA, finns det tre skikt. SLA-A, SLA-B och SLA-C. SLA-A innebär HA-tillgänglighet från hårdvaran till en annan i händelse a nödsituationer och i SLA-C får du geosla och andra smarta funktioner.
6Hur fungerar brandväggsreglerna?
Som standard erbjuder vi tre skikt med brandväggar att välja från. FW-A, FW-B och FW-C.
7Kan jag öka minnes-/lagringskapaciteten?
Ja. Det enklaste sättet är att ändra nivån, men det är även möjligt att kontakta vår support och be om ett kostnadsförslag.
8Hur skapas säkerhetskopiorna?
Som standard sker ingen säkerhetskopiering och det åligger ditt ansvar att skydda dina egna data. Om du köper den filbaserade säkerhetskopieringsfunktionen som extratjänst, finns det programvara på servern där du enkelt kan välja vad du vill säkerhetskopiera eller återhämta. Vid arkivering av filer, kan storleksbegränsningen för säkerhetskopian läggas till senare. Detta alternativ används vanligen när man säkrar arbetsfiler eller webb-root. Om du väljer vår toppmoderna lösning, läggs versionen för din virtuella maskin till ett datacenters säkerhetskopieringsschema. För att få tillgång till säkerhetskopiorna måste du kontakta vår support och extra avgifter kan förekomma om du väljer att hitta gamla RPO (Return Point Object) eller individuella skärmdumpar eller filer. Du kan begära avbildade maskinversioner i enlighet med RTO (Return Time Object). Om du befinner dig nära oss fysiskt, kan vi leverera din maskinbild (i vmware-format) på ett USB-minne som du kan förvara i ditt kassaskåp.
9Finns det ett VPN-alternativ?
Vi kan leverera VPN-lösningar på två olika sätt. Alternativ 1: Net-to-net VPN, där vi leder all din trafik via tunneln som har skapats till ditt nätverk. Du kommer att behöva ha en brandvägg i din ände som har stöd för permanenta tunnlar. Alternativ 2: SSL VPN med en säker adminkanal till din server eller fjärrserveranvändning för dina slutanvändare. Du kan använda valfri openvpn-klient för att ansluta till servern. Genom att kombinera båda kan du till och med ha en VPN till ditt interna nätverk utan att behöva köpa fler licenser från din hårdvaruleverantör.
10Måste jag bekymra mig om licensiering?
Alla våra servrar är licensierade från Microsoft via deras SPLA-licensieringssystem. Användning av våra VPS-licenskoder i något annat syfte än vad som avses är förbjuden. Om du exempelvis står inför SAM-rapportering för hela företaget, finns det ingen anledning att bekymra sig om VPS-operativsystemlicenser. Eftersom du har fullständig åtkomst till servern och du kan installera din egen programvara, var god respektera tillverkarens licensieringsregler. Vi är inte inblandade i denna process. Om du vill köpa några licenser för servern, var god kontakta vår support. Det är vanligt förekommande att köpa exempelvis SQL Server-licenser via vårt SPLA-program. Var god observera att licenserna faktureras (kan inte betalas via PayPal) och levereras när i har tagit emot betalningen.
Du kan även öppna en ticket till vår support för ytterligare frågor Kontakta oss